Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΚΟΥ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟΦΟΒΙΚΟ ΚΑΙ Η ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΩΣ ΆΘΛΗΜΑ ΣΤΑ ΌΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ

Ο Πατρινός Πρόεδρος της Ελληνικής Σκοπευτικής Ακαδημίας, Θόδωρος Μάρκου μιλάει στο Patra News για το άθλημα που μας πήγε στο χρυσό: Το ελληνικό κράτος είναι οπλοφοβικό και η σκοποβολή ως άθλημα στα όρια της παρανομίας


Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Μέχρι χθες δεν ξέραμε ούτε ότι πρόκειται περί αθλήματος. Σήμερα, γέμισε η Ελλάδα ειδήμονες στα τηλεπαράθυρα και εκτός αυτών. Η αλήθεια είναι ότι το άθλημα που μας ανέβασε στο βάθρο, έχει ανέβει ένα μικρό Γολγοθά σε αυτή τη χώρα με κορυφαία σημείωση, το γεγονός ότι τελεί υπό την εποπτεία της αστυνομίας, κινείται δηλαδή στα όρια του...παράνομου για το ελληνικό κράτος που σήμερα κραδαίνει σημαίες.

"Αφού πανηγυρίσουμε τα μετάλλια της Άννας Κορακάκη θα πρέπει να πούμε πως όλη η σκοπευτική οικογένεια νιώθει περήφανη, όχι τόσο για τα μετάλλια αυτά καθ΄αυτά, αλλά για το ότι όλη η Ελλάδα πανηγυρίζει για ένα άθλημα που μέχρι χθες δεν γνώριζε την ύπαρξη του" λέει στο Patra News" o Πατρινός δημοσιογράφος Θεόδωρος Μάρκου Πρόεδρος της Ελληνικής Σκοπευτικής Ακαδημίας (www.esac.gr/index.htm) σχολιάζοντας τη νίκη της αθλήτριας που ξαφνικά έμαθε σε ολη τη χώρα τι θα πεί σκοποβολή.

"Η συνεισφορά της νεαρής αθλήτριας είναι κολοσσιαία για το άθλημα μας που λίγες ώρες πριν το Ελληνικό Κράτος το αντιμετώπιζε, και συνεχίζει να το κάνει, μέσα από απαράδεκτους Νόμους , ως κάτι κακό και αντικοινωνικό.Το ελληνικό κράτος είναι οπλοφοβικό και η σκοποβολή ως άθλημα στα όρια της παρανομίας για κάποιους ‘’φωστήρες’’ στα υπουργεία, που πιστεύουν πως όλοι οι αθλητές είναι παράνομοι και παραβατικοί και στραγγαλίζουν το άθλημα μέσα από νόμους, προεδρικά διατάγματα και ΚΥΑ που φέρνουν το άθλημα σε δυσμενή θέση και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό" συμπληρώνει ο Θόδωρος Μάρκου και επισημαίνει: "Είναι αστείο να πανηγυρίζει η ελληνική πολιτεία όταν για να πάρει ένας αθλητής όπλο πρέπει να περάσει από 40 κύματα, να πάει στο εξωτερικό να παίξει… 80 κύματα και η περιπέτεια δεν έχει τελειωμό".

"Είναι τραγικό ένα άθλημα να τελεί υπό την εποπτεία της αστυνομίας, κάτι που υποβαθμίζει το άθλημα σε τραγικό βαθμό" επισημαίνει ο Θόδωρος και εξηγεί τα μεγαλα προβλήματα που ανακύπτουν και σε ό,τι αφορά τα οικονομικά όσων ασχολούνται με το σπόρ.

"Η αγορά του αθλητικού εξοπλισμού και των πυρομαχικών είναι στο 23% ΦΠΑ λες και ο αθλητισμός είναι είδος πολυτέλειας.
Οι υποδομές είναι ελάχιστες στους περισσότερους συλλόγους ανά την Ελλάδα αφού το κράτος πάντα είχε κλειστή την στρόφιγγα των χρημάτων προς την σκοποβολή, και τώρα με την κρίση …πήρε και την στρόφιγγα.

Το κατόρθωμα της Κορακάκη, για μας που ζούμε από μέσα την σκοποβολή, είναι εφάμιλλο με άθλο του Ηρακλή, αν αναλογιστεί κανείς πόσα εμπόδια είχε να ξεπεράσει. Η σκοποβολή ,επιτέλους, ξέφυγε από θέση που της είχαν δώσει, στις τελευταίες σελίδες των εφημερίδων δηλαδή , δίπλα στις αγγελίες και σχεδόν την παντελή απουσία της από όλα τα μέσα ενημέρωσης".

Και όμως, όπως λέει ο Θόδωρος Μάρκου "έχει γίνει πολλά μα κανείς δεν ασχολήθηκε .Ποιός γνωρίζει ότι στην Ρόδο το 2011 έγινε η "Ολυμπιάδα" της σκοποβολής στο υπέροχο αγώνισμα της Πρακτικής σκοποβολής; Περίπου 1300 αθλητές από όλο τον κόσμο ήρθαν στον αγώνα που κράτησε μία εβδομάδα και ο οποίος γίνεται κάθε τρία χρόνια, κάθε φορά και σε άλλη χώρα. Και όμως δεν βρέθηκε ένα κανάλι, ούτε καν το κρατικό, να μεταδώσει αυτή την τεράστια αθλητική διοργάνωση.

Ελπίζουμε με τον άθλο της Κορακάκη οι μανδαρίνοι του ελληνικού κράτους να ξεκλειδώσουν την υπόθεση σκοποβολή από τα συρτάρια τους, αφού η σκοπευτική κοινότητα έχει καταθέσει από καιρό προτάσεις ώστε το άθλημα να φτάσει στην θέση που πρέπει και του αξίζει και να μην περιμένουμε την επόμενη ολυμπιάδα για να ασχοληθούμε πάλι με την σκοποβολή.

Η αλήθεια είναι πως νιώθουμε όλοι οι σκοπευτές συγκρατημένα αισιόδοξοι, μα και πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για την Άννα Κορακάκη".

Το ανάρτησα από http://www.patranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: