Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΜΕΓΑΛΙΩΔΕΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ HISTORY CHANNEL ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


20 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς της σύγχρονης Ελλάδας, ο Ανδρέας Παπανδρέου. 
Το thecaller τιμώντας τη μνήμη και την προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου
πραγματοποιεί αφιέρωμα για τον μεγάλο πολιτικό ηγέτη, ανασύροντας από το αρχείο, αλλά και δημοσιεύοντας σπάνιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο, καθώς και διάφορες άγνωστες ιστορίες για τον Ανδρέα.

97 χρόνια πέρασαν από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα πολιτικού Ανδρέα Παπανδρέου, που γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1919 και υπήρξε ο ιδρυτής του ΠΑΚ και αργότερα του ΠΑΣΟΚ, του οποίου η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση».

Ο Ανδρέας Παπανδρέου διετέλεσε πρωθυπουργός τις περιόδους 1981-1989 και 1993-1996. Το 1981 ήταν η χρονιά που το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 48% και έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός της χώρας.

Η κυβερνητική αυτή μετάβαση χαρακτηρίστηκε σαν «Αλλαγή», με την έννοια ότι μετά από μια μακρά περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη δεξιά ήρθε στην εξουσία ένα κόμμα που βασιζόταν στις αρχές του σοσιαλισμού.

Το History Channel είχε γυρίσει πριν χρόνια, ντοκιμαντέρ για την ζωή αυτού του μεγάλου πολιτικού και ηγέτη.

Το ανάρτησα από http://thecaller.gr

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα μέρη του αφιερώματος:







Δεν υπάρχουν σχόλια: