Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΙΔΗΣΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ



Στη σημερινή συνάντηση της Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά με τον Πρόεδρο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργο Α. Παπανδρέου:
  1. Συζητήθηκε αναλυτικά η «επόμενη μέρα» στην Ευρώπη και την Ελλάδα, μετά το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και οι αναγκαίες σχετικές πρωτοβουλίες που η Σοσιαλιστική Διεθνής και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα μπορεί και πρέπει να αναλάβουν.
  2. Σε σχέση με την πρωτοβουλία για την αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης της Κεντροαριστεράς, εξέφρασαν τη βούληση να διερευνηθεί η δυνατότητα προγραμματικής σύγκλησης. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, το ΚΙΝΗΜΑ, θα αποστείλει προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, την πρότασή του, για ένα πολιτικό πλαίσιο αρχών και προγραμματικών θέσεων. Η συμφωνία επί του πολιτικού πλαισίου, εφόσον καταστεί δυνατή, θα αποτελέσει και τη δέσμευσή μας έναντι του Ελληνικού λαού και θα δώσει τη δυνατότητα να δρομολογηθεί ο διάλογος και για όλα τα επιμέρους διαδικαστικά ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν για την προώθηση του εγχειρήματος.
  3. Οι προοδευτικές δυνάμεις είναι σαφώς οριοθετημένες απέναντι στην συντηρητική παράταξη. Είναι σαφώς οριοθετημένες απέναντι στη δεξιά και αριστερή συντήρηση. Σήμερα, περισσότερο από πότε, αποτελεί κοινό τόπο η αναγκαιότητα μιας εναλλακτικής πολιτικής που θα αναγνωρίζει και θα αντιμετωπίζει τα βαθύτερα αίτια της κρίσης, που θα οδηγεί στην έξοδο από αυτήν, αλλά και στην οικοδόμηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης με βιώσιμες θέσεις εργασίας. Μιας πολιτικής που θα εκφράσει μια ισχυρή, αυτόνομη κεντροαριστερά, ιδεολογικά και πολιτικά οριοθετημένη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: