Τρίτη 3 Μαΐου 2016

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ ΆΜΕΣΑ Η ΑΔΗΡΙΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΈΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΝΩΪΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO



Το Ελληνικό κράτος πρέπει να συμβάλλει άμεσα ώστε να εκπληρωθεί η αδήριτη, ιστορική ανάγκη της ένταξης των Αρκαδικών και τα Μινωϊκών Μνημείων, ως δημιουργημάτων εξέχουσας οικουμενικής αξίας του ανθρώπινου πολιτισμού και της Φύσης, στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Είναι επιβεβλημένη ιστορικά και πολιτιστικά η αναγνώριση της Αρκαδίας,
ως απαρχής της φυσικής και πνευματικής ιστορικότητας του Ελληνισμού, του τόπου των θεών, των ηρώων και των ανδρείων ανθρώπων, της πρώτης κιβωτού του κόσμου.

Η Αρκαδία συμβολίζει το πρώτο ελληνικό «πνευματικό κέντρο», που δημιουργήθηκε επί της Γης, για να διατηρηθεί ακέραιος ο θησαυρός της «ουράνιας γνώσης», που είναι δύναμη αιώνια και ουσία αθάνατη. 

Τα πανύψηλα βουνά της Αρκαδίας ορίστηκαν λάρνακες της πρωτογενούς καταγωγής της ιδέας της Ελληνικής Παράδοσης, από την οποία και προέρχονται όλα τα θρησκευτικά, μυστικιστικά, φιλοσοφικά έθιμα και οι ερμηνείες του κόσμου. Η πόλη Λυκόσουρα, θεμελιωμένη στο Λύκαιον Όρος, διαχρονικά συμβολίζει την Δικταία πηγή των φώτων του κόσμου.

Επίσης, η ανάδειξη της Κρήτης, ως κοιτίδας του ειρηνικότερου και του πλέον μακαριστού πολιτισμού των ανθρώπων καθώς είναι και η αρχή του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ο αξεπέραστος, πανάρχαιος Μινωϊκός πολιτισμός, εμπέδωσε κι εγκαθίδρυσε την δικαιοσύνη, ως ενεργό πυρήνα της κοινωνικής συμβίωσης. Δημιούργησε υψηλότατα πνευματικά και τεχνολογικά επιτεύγματα. Μετουσίωσε σε πράξη την ισότητα των λαών και των φύλων και γαλούχησε τους αδάμαστους κι ελεύθερους Κρήτες, κοινωνούς του φιλοσοφικού ιδανικού της ευδαιμονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: