Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΠΤΗΣ: ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΈΝΑ ΈΘΝΟΣ ΥΠΟ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΖΗΤΗΣΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΈΚΑΝΕ...ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Δεν θα σχολιάσω το πνεύμα και την απόγνωση της επιστολής Τσίπρα στη Μέρκελ και τους συνειρμούς που προκαλεί. Κι αυτό γιατί σέβομαι το ζόρι του πρωθυπουργού που με άδεια τα ταμεία έβλεπε στις 15 Μαρτίου μπροστά του τα βράχια της στάσης πληρωμών ή της χρεοκοπίας.

Δεν θα σχολιάσω το πνεύμα της επιστολής αν και ο Τσίπρας έχει προσωπική ευθύνη για τα όσα ειπώθηκαν από υπουργούς του εναντίον της Γερμανίας, της ίδιας της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Ναζί τους ανέβαζαν, ναζί τους κατέβαζαν διάφοροι άφρονες υπουργοί, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και οι γνωστοί ποντικοί των social media που προσπαθούν εδώ και χρόνια να τρομοκρατήσουν όσους έχουν αντίθετη άποψη. Όποιος διαφωνεί με το αντιγερμανικό και αντιευρωπαϊκό παραλήρημα είναι σεσημασμένος γερμανοτσολιάς και προσκυνημένος.

Αμφιβάλλω, όμως, πολύ αν όλοι αυτοί που συμμετέχουν σε αυτό το αντιγερμανικό παραλήρημα θα μπορέσουν να καταλάβουν το νόημα της επιστολής Τσίπρα στη Μέρκελ. Και σίγουρα δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι περήφανοι πατριώτες να καταδέχονται τώρα να ζητάμε όλοι μαζί δια της επιστολής του πρωθυπουργού χείρα βοηθείας από τους Ναζί της Μέρκελ και του Σόιμπλε για να γλιτώσουμε τη στάση πληρωμών και τη χρεοκοπία.

Είναι γνωστό ιστορικά που οδηγήθηκαν οι κοινωνίες εκείνες που πιάστηκαν στο δόκανο του εθνικισμού και του λαϊκισμού. Εκείνες οι κοινωνίες που πίστεψαν στον άρτο αλλά ξεχαρμιάνασαν με θεάματα και φαντασιώσεις. Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να αποφασίσουμε αν οι Γερμανοί είναι φίλοι και σύμμαχοι ή εχθροί; Αν αποφασίσουμε το πρώτο θα πρέπει να παίξουμε σαν κανονική χώρα με τους κανόνες. Αν είναι το δεύτερο ας ζωστούμε με εκρηκτικά και ας σκίσουμε επιστολές και μνημόνια για να το κάνουμε Κούγκι. Αν θυμάμαι πάντως καλά ουδέποτε στην ιστορία ένα έθνος υπό ξένη κατοχή ζήτησε δανεικά από τον κατακτητή για να διασωθεί. Συνήθως... έκανε αντίσταση.

Το ανάρτησα από http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: