Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΝΔ-ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ

 ΔΗΛΩΣΗ
Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κυβερνώντες εκτός από την παραπλάνηση του κόσμου επιχειρούν και την παραποίηση της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας.
Τα όσα είπε ο κ. Αντώνης Σαμαράς  στη Χαλκιδική, αποτελούν σίγουρα μοναδική περίπτωση κατασκευής μιας νέας ιστορικής εκδοχής για τα όσα συνέβησαν στη χώρα.

Ο πολιτικός που καταψήφισε το πρώτο μνημόνιο (ως αντιμνημονιακός τότε), που κατήγγειλε το δεύτερο μετά τις Κάννες και το υπερψήφισε επί των ημερών του Παπαδήμου, που παρουσίασε τα … αλησμόνητα «Ζάππειο 1,2,3» και τα 18 δις ισοδύναμα μέτρα που ξεχάστηκαν με το περίφημο «ουδείς αναμάρτητος», που έγινε Πρωθυπουργός κατόπιν απαιτήσεως της Μέρκελ, (με την οποία ταυτίζονται στην πολιτική θεώρηση των πραγμάτων), προσπαθεί να εμφανιστεί ως ο σωτήρας της χώρας και ένας σύγχρονος … ναρκαλιευτής!

Δεν παραλείπει, ταυτόχρονα, να τονίζει το κενό μνήμης για την 6ετία Καραμανλή και τις καταστροφικές της συνέπειες και βεβαίως, την διάψευση με δική του ψήφο, της δικής του εκτίμησης (;), παραμονές των εκλογών του 2009 περί ελλείμματος 4,5%!

Την ώρα που η κοινωνία συνθλίβεται κάτω από τις κάθε τύπου μνημονιακές υποχρεώσεις, που οι δικές του κυβερνήσεις ανέλαβαν κατ’ εντολή των Τροικανών, ο ίδιος προσπαθεί να λανσάρει διαφορετικού τύπου «success story». Για ποιους άραγε;

Ο κ. Σαμαράς, βέβαια και η ΝΔ, δεν θα μπορούσαν να πραγματώσουν τέτοιου μεγέθους καταστροφή αν δεν στηρίζονταν στις πλάτες του νέου ΠΑΣΟΚ και των εναπομεινάντων στελεχών του, που προκειμένου να διασφαλίσουν λίγη κυβερνητική θητεία, αποδέχονται τον πολιτικό βιασμό της δικής τους ιστορικής διαδρομής.

Μικροί και αδύναμοι, υποτελείς και ηττημένοι, κοινωνικά εξαφανισμένοι, αποδέχονται κάθε πολιτική προσβολή και παραμένουν ακόμη και τώρα πιστοί στους μοναδικούς στόχους  της πολιτικής τους καριέρας! Από τη μία να εξαφανίσουν οριστικά και αμετάκλητα το κόμμα στο οποίο οφείλουν τα πάντα και από την άλλη να στηρίξουν με κάθε τρόπο την νεοσυντηρητική επέλαση στη χώρα. Είναι αξιολύπητοι! Είναι θλιβεροί!

Κανένας προοδευτικός πολίτης, κανένας δημοκράτης, κανένας σοσιαλιστής δεν μπορεί να έχει σχέση με τέτοια πολιτικά μορφώματα, όσες προσπάθειες και αν κάνουν, για να κρύψουν τον πραγματικά σκληρό αντιλαϊκό και συντηρητικό τους χαρακτήρα.

Η ανασύσταση του σοσιαλιστικού και προοδευτικού χώρου δεν έχει σχέση με τους κρατικοδίαιτους συνεταίρους του κ. Σαμαρά. Η Δημοκρατική Παράταξη δεν έχει σχέση με το κόμμα – φάντασμα, των συνεργατών του Μπαλτάκου και των ακροδεξιών θεωριών του Πρωθυπουργού που στηρίζουν.

Αυτή η Κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια. Μαζί της ψυχορραγούν και οι εταίροι του μεγαλύτερου πολιτικού εγκλήματος κατά του λαού και της χώρας. Θα φύγουν γιατί η ίδια η κοινωνία τους έχει απορρίψει, αφήνοντας πίσω τους εκατομμύρια ανέργους, 6,3 εκ. πολίτες στα όρια της φτώχεια σύμφωνα με το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, μια υποθηκευμένη και υποτελή χώρα και ένα λαό βαριά τραυματισμένο, αλλά ικανό να δώσει την μάχη της πολιτικής του αξιοπρέπειας.

Τα πιστεύω μας και τα οράματα που κινητοποίησαν την συντριπτική πλειοψηφία του δημοκρατικού λαού μας, δεν θα χαθούν στη λάσπη των απόνερων της νεοσυντηρητικής λαίλαπας.

Είναι καθήκον κάθε προοδευτικού πολίτη, κάθε δημοκράτη, κάθε σοσιαλιστή να δώσει τη μάχη της αλήθειας, της προοπτικής, της αλλαγής αυτού του αρρωστημένου πολιτικού σκηνικού.

Είναι καθήκον όλων μας να δηλώσουμε παρόντες στο προσκλητήριο της ανασύστασης του προοδευτικού και σοσιαλιστικού χώρου, γιατί αυτό έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός μας.

Οι εξελίξεις είναι μπροστά μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: