Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi _Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου από το 1980, ως μέλος της ΠΑΜΚ Ημαθίας μέχρι και το μέλλον. Στις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την λαϊκή βάση του Κινήματος στήριξα και ψήφισα την Φώφη Γεννηματά. Στήριξα και ψήφισα την Φώφη Γεννηματά για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γιατί η Φώφη Γεννηματά, ως ένας άνθρωπος που έχει δοκιμαστεί, δεν έχει μόνον θεωρίες αλλά και συγκεκριμένη στάση ζωής στην τήρηση των κανόνων. Η Φώφη Γεννηματά έχει συνείδηση του χρέους να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ ενωμένο επάνω στις διαχρονικές αρχές και αξίες της 3ης Σεπτέμβρη και του Ανδρέα Παπανδρέου, για να το ξανακάνουμε όλοι μαζί δυνατό, δίνοντας το περίσσευμα της ψυχής μας ξανά. Με την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ συμπαρατάχθηκα στις 3 Σεπτέμβρη 2012 στην Αριστερή Πρωτοβουλία με επικεφαλή τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο. Από την 19η Οκτωβρίου 2013 συμμετέχω με την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ και στην Πρωτοβουλία για την Αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Στις Ευρωεκλογές του 2014 στήριξα τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Στάθηκα αρωγός και είμαι συμπαραστάτης, όλων ανεξαιρέτως των συναγωνιστών και συντρόφων μου μελών του διαχρονικού ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στα ψηϕοδέλτια των Αυτοδιοικητικών εκλογών στον Νομό Ημαθίας. - Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Ημαθίας στις εκλογές του 2012 - πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ και του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ - Φίλη του Ενθουσιασμού και του Συναισθήματος στην Πολιτική - Πρόεδρος Ομίλου για τις αρχές και τις αξίες της UNESCO με έδρα τη Βέροια Νομού Ημαθίας και την επωνυμία «Δίκτυο Πολιτισμού και Ανάπτυξης της Οικολογικής Δημοκρατίας»

Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

«Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ» ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΑΡΛΑΜΗ ΣΤΟ ΠΑΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης του Καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη «Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ» στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μεντρεσέ τζαμί), που παρουσιάζεται στη Βέροια από τις 9 ως τις 24 Φεβρουαρίου 2013.

Η έκθεση, που ήδη παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Artmuseum Waldviertel στην Αυστρία και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει 40 έργα μεγάλων διαστάσεων με τη μορφή του Χριστού του συμπατριώτη μας διεθνούς φήμης Έλληνα ζωγράφου και αρχιτέκτονα.


Ο Ευθύμης Βαρλάμης σε μια πρωτότυπη καλλιτεχνικά και παιδαγωγικά αναδρομή στην ιστορία της τέχνης εντάσσει στους πίνακές του και αποσπάσματα από εικόνες μεγάλων μαστόρων όπως είναι ο Ελ Γκέκο, ο Βελάσκεθ, ο Καραβάτζιο, ή ο Ραφαήλ. Αυτό όμως που παραμένει σταθερό σ’ όλα τα έργα είναι η μορφή του Χριστού που ευλογεί, του αναστάντος Χριστού.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ.Παντελεήμων αναφέρει στο μήνυμά του:

«Στο διάβα των αιώνων οι περισσότεροι σπουδαίοι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από το γλυκύτατο πρόσωπο του Κυρίου Ιησού Χριστού και άφησαν με το έργο τους πολύτιμη παρακαταθήκη που συνεχίζει να συγκινεί, να εμπνέει και να στηρίζει στην πίστη όλους τους Χριστιανούς.Σήμερα έρχεται να προστεθεί σε αυτούς και συμπατριώτης μας της διασποράς, ο καθηγητής Ευθύμιος Βαρλάμης που με τη συλλογή του “Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ” μας υπενθυμίζει, μέσα από την εικαστική του έμπνευση, ότι στην Ελλάδα της κρίσης η μόνη ελπίδα είναι ο Χριστός.

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας χαίρεται που καταξιωμένοι διεθνώς καλλιτέχνες συνεχίζουν να προσεγγίζουν το πρόσωπο του Κυρίου μας.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε αυτό που είπε ο ίδιος ο Χριστός:” Ουδείς δύναται ελθείν προς με, εάν μη ο Πατήρ ο πέμψας με ελκύσει αυτόν” (Ιω.6,44)».


Δεν υπάρχουν σχόλια: