Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ, ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΚΑΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ...


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

«Συνειδητή η απαξίωση του ΠΑΣΟΚ, 

από μια μικρή, ανιστόρητη  κάστα στελεχών, 

που πολύ μικρή σχέση είχαν με το ίδιο το ΠΑΣΟΚ»

«Η πολιτική συγκυρία και η πορεία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ» βρέθηκαν στο επίκεντρο της Σύσκεψης Στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ από τη Βόρεια Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, στο Ξενοδοχείο IMPERIAL στην Θεσσαλονίκη.

Στη διαδικασία συμμετείχαν περίπου 200 στελέχη κι ανάμεσά τους μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, πρώην Βουλευτές, Γραμματείς Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Συνδικαλιστικού χώρου από την Κεντρική και την Βόρεια Ελλάδα. 

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ανάμεσα σε άλλα τόνισε:

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους και σε κάθε κατεύθυνση ότι διεκδικούμε ξανά το ΠΑΣΟΚ της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Είμαστε αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ του Νεοφιλελευθερισμού, της υποτέλειας, της εκχώρησης της Εθνικής Κυριαρχίας, της καταστροφής όλων των Κοινωνικών Δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του Λαού μας.

Η επανατοποθέτηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ στον προοδευτικό χάρτη της χώρας απαιτεί άμεσα:

1. Αποχώρηση από την Κυβέρνηση. Καμία Κυβερνητική συνεργασία, καμία Κυβερνητική εμπλοκή.

2. Καταγγελία των πολιτικών των μνημονίων και των εκβιασμών της Τρόικα. Όχι σε άλλες θυσίες. Πολιτική λύση στο πλαίσιο των διεθνών συσχετισμών και της Ευρωπαϊκής προοδευτικής λογικής.

3. Επαναπροσδιορισμός της προοδευτικής φυσιογνωμίας του κινήματος στο πλαίσιο των διαδικασιών ενός Δημοκρατικού – Συμμετοχικού – Αντιπροσωπευτικού - Αποτελεσματικού Συνεδρίου. Ειδικά για το Συνέδριο ο επικεφαλής της Αριστερής πρωτοβουλίας τόνισε : «Η εξαγγελία του και η έναρξη της διαδικασίας, που θα μας οδηγήσει σε αυτό μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αρχή της ανατροπής της πορείας της μιζέριας, της ανατροπής της δεξιόστροφης μετάλλαξής του και της
ήττας των λογικών, των πολιτικών και των αντιλήψεων που το θέλουν, όχι πρωτοπόρο κίνημα δίπλα στο λαό αλλά χρήσιμο υποστήριγμα του συστήματος.
Θα διαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις, ώστε να είναι και ουσιαστικό και αποτελεσματικό. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη για την ιστορία μας, για τις αξίες και τα οράματά μας.

4. Οργανωτική ανασυγκρότηση του κινήματος σε νέες σύγχρονες βάσεις με κεντρικό άξονα τον επαναπροσδιορισμό της φυσιογνωμίας μας, χωρίς «επισκέπτες» και « αλεξιπτωτιστές», με μαχόμενα, συνειδητοποιημένα και πολιτικά καταρτισμένα στελέχη, με συνείδηση παράταξης και όχι τσέπης και αξιωμάτων.

5. Αυτή η πορεία οφείλει να ολοκληρωθεί με την πρότασή μας προς όλες τις Δημοκρατικές Πολιτικές και Κοινωνικές Δυνάμεις για να διαμορφώσουμε, μέσα από ανοιχτό διάλογο και σταθερές μορφές συνεργασίας, ένα κοινό κώδικα για την κατοχύρωση και την προοπτική των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και για τις κατακτήσεις, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών. 

Από τη μία κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη δημοσκοπική κατάντια του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη υποβάλλουν τα σέβη τους στο Σαμαρά, μιλώντας ωστόσο για Κεντροαριστερά!

Ξεχνούν όμως ότι αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές της πρώτης σκηνής του δράματος που ζούμε σήμερα.
Ξεχνούν ότι αυτοί έσπρωξαν με κάθε τρόπο το ΠΑΣΟΚ στην απαξίωση γιατί ερωτεύτηκαν την κυβερνητική εξουσία και ποτίστηκαν με το φαρμάκι της λαγνείας της.
Ξεχνούν ότι έβρισαν, απαξίωσαν, στιγμάτισαν χιλιάδες Έλληνες εργαζομένους οδηγώντας την κοινωνία απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.

Κάποιοι άλλοι, κινούμενοι στα όρια της πολιτικής σχιζοφρένειας, γυρολόγοι καναλιών και ΜΜΕ, διαγράφουν την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, κομματιάζουν την ιστορία με έναν απίστευτο τρόπο:
Όσο αυτοί διατηρούσαν θέσεις και υπουργικά αξιώματα όλα πήγαιναν καλά κατ’ αυτούς!
Όταν έπαψαν να κυβερνούν όλα πήγαν στραβά!

Τί βολικό και πόσο πολιτικά ανέντιμο να το ακούς από αυτούς που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε μνημόνια και υλοποίησαν τέτοιες πολιτικές.
Και αυτοί σήμερα αναζητούν την Κεντροαριστερά.

Κάποιοι άλλοι, μετεξεταστέοι στο μάθημα των μνημονίων, μόνιμοι κάτοικοι υπουργικών συμβουλίων, τη μία τα καταγγέλλουν την άλλη τα λατρεύουν, και στο βάθος συνδέουν την επιτυχία της χώρας με την προσωπική τους υπουργοποίηση!

Άλλοι χαρακτηρίζουν φούσκα το ΠΑΣΟΚ, ξεχνώντας τα οφέλη τους από αυτή τη φούσκα και απαξιώνοντας την ιστορία μας, ελπίζουν ότι έτσι θα δικαιολογήσουν τη σημερινή κατάσταση του ΠΑΣΟΚ.

Ενώ υπάρχουν και κάποιοι που το ΠΑΣΟΚ τους πληρώνει πλουσιοπάροχα και αρθρογραφούν υπέρ της αναγκαιότητας άμεσης και γρήγορης κηδείας του, προκειμένου να σχηματιστεί νέο –λένε – κόμμα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας.

Από όλα δυστυχώς έχει ο μπαχτσές!

Συνειδητή απαξίωση του ΠΑΣΟΚ, από μια μικρή κι ανιστόρητη κάστα στελεχών, που πολύ μικρή σχέση είχαν με το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: