Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΤΟΤΙΜΩΡΗΘΕΙ

Ως τις σημαντικότερες εκλογές στη μεταπολεμική μας ιστορία, χαρακτήρισε τις εκλογές της 6ης Μαΐου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη Τύπου στα τηλεοπτικά δίκτυα της Κρήτης. Όπως είπε «δεν είναι ούτε ευρωεκλογές, ούτε δημοψήφισμα».
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι διαπραγματεύτηκε το νέο πρόγραμμα και τη νέα δανειακή σύμβαση «με τον κ. Σαμαρά κρυβόμενο από πίσω του».

Σημείωσε ότι μόνο σε πόλεμο συναντά κανείς την πολυετή ύφεση στην οποία έχει μπει η χώρα και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει ένα δρόμο συγκεκριμένο, δύσκολο αλλά και ασφαλή, υπογραμμίζοντας ότι «μπορούμε να αποκαταστήσουμε την ελπίδα και την προοπτική».

Τόνισε ότι αν ακολουθήσουμε τον άλλο δρόμο, δεν θα ισχύσει τίποτα για ότι λέμε για το δημόσιο χρέος και δε θα μπορέσουν να καταβληθούν συντάξεις και μισθοί.

Αναφερόμενος στο πολιτικό σύστημα είπε ότι έχει ένα βουνό ευθύνης αλλά «και ο κάθε πολίτης έχει ένα κόκκο άμμου ευθύνης». «Ο πολίτης δικαιούται να τιμωρήσει. Το θέμα όμως είναι να μην αυτοτιμωρηθεί» τόνισε.

Για την Ευρώπη, είπε ότι δεν υπάρχει η Ευρώπη των Σοσιαλιστών, αλλά είναι μονόχρωμη και συντηρητική και σημείωσε ότι ολόκληρη η Ευρωζώνη είναι στον
έλεγχο του ΔΝΤ, ενώ το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης είναι θεσμικό και πολιτικό.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δε θέλει να κάνει φιλανθρωπία, αλλά επιδιώκει την κοινωνική δικαιοσύνη, προσθέτοντας παράλληλα ότι η αξιοπιστία βασίζεται στην αλήθεια, αλλά «η αλήθεια είναι μια σχέση που θέλει δύο: κάποιον έτοιμο να την πει και κάποιον πρόθυμο να την ακούσει».

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος,
σε σύσκεψη που είχε με τους υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος στις πέντε περιφέρειες της Αττικής, επεσήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι η νίκη και προειδοποίησε ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρώτο κόμμα, ο τόπος κινδυνεύει με ακυβερνησία.

Το ανάρτησα από skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: